Меню

In Vinnytsia, English Language Microscholarship Program has started 01.12.2015
Author: Oleksandra Bezruchko

Вона дає можливість учням із малозабезпечених і соціально вразливих родин безкоштовно поглибити свої знання з англійської. Більше дізнатись про Сполучені Штати Америки, їхню культуру і цінності. Розвинути лідерські навички і взяти активну участь у розвитку України.

Програму малих стипендій із вивчення англійської мови у Вінницькій області реалізують вперше. Впроваджують її за підтримки Посольства Сполучених Штатів Америки в Україні. Фінансує Державний департамент США.

Як зазначив Джон Марк Кінг, аташе з питань викладання англійської мови, відділ програм з вивчення та викладання англійської мови, Державний департамент США, ця програма функціонує по всьому світу. І є найбільшим проектом офісу англійських програм в департаменті США.
Після конкурсного відбору до програми Access увійшло  40 дітей із міста та області. Формування груп учасників Проекту відбулось за сприяння Департаменту освіти Вінницької міської ради та Вінницького міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді. На офіційному відкритті програми учасникам вручили листи від Посольства США, що засвідчують їхню участь.

Аташе з питань вивчення англійської мови Посольства США в Україні Кевін МакКой зазначив, на заняттях студенти курсу не лише покращать рівень іноземної мови, а й набудуть необхідних життєвих навичок. Адже заняття будуть проходити в невимушеній атмосфері, студенти навчатимуться усному мовленню, писати, читати, ознайомляться з культурою Штатів, а ще отримають навички роботи в команді і розвиватимуть лідерські якості. Для дітей такий шанс дійсно унікальний. Розуміють: проект допоможе їм реалізувати плани на майбутнє.

Програма триватиме до 31 серпня 2017 року. Усіх студентів забезпечено підручниками. Інтенсивні навчальні сесії будуть проведені на базі дитячих літніх таборів під час канікул. Тож, тепер усе що потрібно — бажання та старання дітей, а результати, як вони запевняють, не забаряться.